
Waarom je vaker om een review zou moeten vragen
We zijn Nederlanders we staan niet graag in de spotlight en we laten al helemaal niet weten hoe goed we zijn. We zijn bescheiden en dat is helemaal prima, maar dat brengt ons niet altijd verder. Een mooie oplossing om dit te omzeilen is door recensies. Deze woorden komen namelijk niet uit jouw mond, maar uit die van jouw klanten en hebben daardoor meer effect. Ik vertel je in deze blog hoe je recensies kunt verzamelen.
Heel simpel, vraag om een recensie!
Als je goed werk hebt geleverd, je een goed gevoel hebt over een klant of een positief bericht krijgt van een klant, aarzel dan niet! Durf gewoon te vragen om een review te plaatsen op Facebook, Google Mijnbedrijf of via de mail zodat je hem zelf op je site kunt plaatsen.
Vraag geautomatiseerd om een review
Je kunt natuurlijk ook gewoon een automatische e-mail instellen wanneer je een webshop hebt. Wanneer iemand een bestelling heeft geplaatst, kun je hem na een week vragen hoe de producten bevallen zijn. Zo simpel is dat!
Plaats in je e-mailhandtekening een oproep
Dit klinkt heftiger dan het eruit ziet. Plaats in je e-mailhandtekening bijvoorbeeld: “Ben je tevreden over onze diensten? Laat dan hier een review achter!”. Ten eerste zal deze oproep opvallen omdat niemand zo’n berichtje verwacht in een e-mailhandtekening. Daarnaast worden mensen eraan herinnerd dat het leuk zou zijn als ze een review achterlaten.
Een LinkedIn aanbeveling
Ben je een actieve LinkedIn gebruiker? Dan is het aan te raden om via LinkedIn om een aanbeveling te vragen. Als je via LinkedIn opdrachten binnenhaalt, is het ook belangrijk dat je persoonlijke profiel zo goed mogelijk is aangekleed. Dan spelen aanbevelingen ook een grote rol! Daarnaast is het ook erg eenvoudig om via LinkedIn om een aanbeveling te vragen.
Waarom reviews vragen loont
Reviews hebben meer impact dan een verhaal dat jezelf geschreven hebt. Mensen geloven voormalige klanten immers meer dan de ondernemer zelf. Daarnaast dragen recensies op social media en op Google bij aan je online vindbaarheid. De gedachte is “blijkbaar ben jij goed bezig, dan moeten meer mensen van jouw bedrijf afweten”. Op deze manier ben je dus heel effectief bezig met niet alleen je online reputatie maar ook je online vindbaarheid.