WordPress als CMS systeem2019-04-08T13:59:15+02:00

WordPress als CMS systeem

WordPress is één van de bekendste CMS-systemen ter wereld. Door veel webdesigners is het een geliefd systeem om websites op te bouwen. Toch kiezen er steeds meer bedrijven voor kant en klare websites van WIX of mijnwebwinkel.nl. Wij leggen u vandaag uit waarom WordPress de beste keuze is voor een website.

  1. Veel webdesigners zijn bekend met WordPress

Dit is misschien een van de belangrijkste redenen om voor WordPress te kiezen. Stel u heeft geen tijd, u komt er niet uit of u heeft wensen die u zelf niet zo snel kunt realiseren, dan is een webdesigner natuurlijk heel erg fijn! Webdesigners worden opgeleid in WordPress, elke goede webdesigner is bekend met WordPress. WiX en mijnwebwinkel.nl zijn echt voor de “consumenten”, “thuisknutselaars” bedoeld, webdesigners gaan zich hier niet in veridepen.

  1. WordPress kent eindeloos veel mogelijkheden

Doordat het systeem door zoveel mensen wordt gebruikt, worden er elke dag weer nieuwe plugins uitgebracht. Dankzij deze plugins zijn er zoveel mogelijkheden voor uw WordPress website. U kunt het zo gek niet bedenken en er is een plugin voor bedacht! Laatst wilden we bij Marketingmadame onze Algemene Voorwaarden als PDF op de website plaatsen, even zoeken op PDF plugin en u krijgt gelijk diverse opties. Daarnaast is WordPress een open systeem en kan er eenvoudig in de HTML en CSS aanpassingen worden gedaan voor de website.

  1. Er wordt wereldwijd mee gewerkt

Dit stond natuurlijk al in de intro maar het is niet zomaar een verkooppraatje. Doordat heel de wereld er mee werkt is er in Google altijd wel een antwoord te vinden op jouw vraag! Dit heeft natuurlijk heel veel voordelen. WordPress is niet een heel lastig programma om je website in te maken, met een beetje inlezen en jezelf verdiepen kunt een heel eind komen. Marketingmadame.nl is ook opgezet zonder hulp van een webdesigner.

  1. Een clean code

Als u het belangrijk vindt dat u straks een goede plek in Google verovert, is een clean code belangrijk. WordPress heeft een heel “schoon” CMS systeem. Google indexeert websites op basis van codes, hij kijkt niet zo naar websites zoals wij als mensen dat doen, maar leest de websitecodes. Een rommelige of overvolle code is voor Google niet duidelijk uit te zoeken en zal dus verder in Google wegzakken. WIX websites mogen eenvoudig in te stellen zijn door blokken te slepen, maar de codes die er in staan zijn eindeloos! WordPress is SEO vriendelijk en is daardoor een goede basis als u met uw online vindbaarheid aan de slag wilt.