Wat is SEO?2019-04-08T13:59:58+02:00

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalization en wordt vaak gezien als de onbetaalde manier om hoger in Google te komen. Tegenover SEO staat SEA, Search Engine Advertising. Dit is een betaalde manier om bovenaan in Google te komen. Door middel van advertenties komt u eenvoudig bovenaan in Google te staan.

Wat is SEO precies?

Dat SEO gezien wordt als een onbetaalde manier, is wat kortzichtig. SEO is namelijk wel een arbeidsintensief proces! U moet regelmatig nieuwe teksten schrijven en oudere teksten optimaliseren om bij te blijven. SEO heeft dus te maken met teksten maar ook met de technische kant van een website. U moet ervoor zorgen dat Google uw site goed uit kan lezen qua indeling en structuur aan de achterkant van uw site.

Wat wilt Google graag zien?

Het online marketing gebied is dynamisch en dat geldt vooral voor SEO. Google is de grootste speler in de markt, iedereen die iets zoekt, zoekt vaak via Google. Hierdoor bepaalt Google de spelregels, de afgelopen jaren is het algoritme sterk veranderd. Google wilt er namelijk voor zorgen dat de zoeker precies vindt wat hij zoekt. Daarom hecht Google veel waarde aan relevante teksten.

Waarom een externe partij inzetten?

SEO teksten moeten dus relevant zijn, voldoende inhoud hebben, H2 headers bevatten, beschikken over keywords en anchortekst enz. Maar het belangrijkste van allemaal, de tekst moet geschreven zijn voor de lezer, want dat is waar het Google om gaat. Kortom, er is veel om op te letten wanneer er een SEO tekst geschreven wordt. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om het uit te besteden. Het bijhouden van alle trends en het steeds weer opnieuw bedenken van relevante teksten, is iets waar Marketingmadame wél gelukkig van wordt. Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden qua SEO bij Marketingmadame, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!