Waarom online marketing zo ontzettend tof is!

Misschien komt de titel van deze blog net iets te enthousiast over. Maar het online marketing vak is echt heel tof, vooral voor nieuwsgierige mensen! Online marketing kan je de antwoorden geven die je nodig hebt om stappen te zetten met jouw bedrijf.

  • Analyseren en optimaliseren

Dit is misschien nog wel dé reden waarom ik voor het online marketing vak ben gevallen. Alle cijfertjes en statistieken die te analyseren zijn. Ik vind het heerlijk! Al die gegevens die worden verzameld, kunnen zoveel waardevolle informatie opleveren. Met die gegevens kan Adwords of juist de website worden verbeterd.

  • Zoveel gegevens om te verzamelen!

Alles wat er online gebeurd is bijna wel bij te houden. En met al die gegevens komen we zoveel te weten over jouw klanten/ potentiële klanten. Met die gegevens kunnen we allemaal toffe dingen gaan doen. Denk hierbij aan het optimaliseren van je campagnes, website, nieuwsbrief of social media content.

  • Marketingstrategieën -en modellen

Ik ben gek op strategisch denken! Het is leuk om samen met klanten er achter te komen waar ze met hun bedrijf naar toe willen. Wat willen ze uitstralen naar de klant? Wie is hun doelgroep? Waar bevindt die doelgroep zich? Gaan we voor de online vindbaarheid van de website? Of gaan we juist inzetten op social media? Allemaal vragen die ik tijdens een eerste gesprek stel aan de klant. Zo kom ik achter de passie van de ondernemer en weet ik beter wat ik voor de klant kan betekenen.

  • Raakvlakken met webdesign en vormgeving

Marketing is een veelzijdig vak! Het heeft veel raakvlakken met webdesign en vormgeving waardoor er ook creativiteit bij komt kijken. Ik vind het super tof om te kijken hoe we een website nog aantrekkelijker kunnen maken voor de bezoeker. Daarbij let ik natuurlijk om de verzamelde gegevens in combinatie met de mogelijkheden die het thema van de WordPress website te bieden heeft. Zo ontstaat er een website die er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook nog eens conversies oplevert!

Samen een keertje brainstormen over de kansen op het gebied van online marketing voor jouw bedrijf? Je kunt eenvoudig contact met me opnemen! Onder het genot van een kopje thee (óf koffie) stel ik je de juiste vragen om inzicht te krijgen.

Meer marketinginspiratie