Waarom ik als ondernemer blog en vlog

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik een actieve ondernemer, ik vlog en ik blog. Daarnaast plaats ik regelmatig berichten op Instagram en Facebook. Ik vind het heerlijk! Ik ben ooit (bijna 4 jaar geleden) ondernemer geworden om mijzelf meer te verdiepen in online marketing, waarom zou ik dit soort activiteiten dan niet meer doen?

Wat doen concurrenten?

Ik moet eerlijk zeggen, ik ben niet iemand die de concurrenten nauwlettend in de gaten houd. Daarnaast zijn er ontzettend veel online marketeers, maar zij richten hun bedrijf allemaal anders in. Denk bijvoorbeeld aan online marketing virtual assistents, sprekers of mensen die workshops geven. Al deze verschillende soorten onderneming volg ik en de één zet social media heel anders in dan de ander. Er is ook geen goed of fout bij social media, het ligt aan het doel wat je voor ogen hebt.

Hoe ik mijn social media kanalen heb ingericht

Mijn social media kanalen gebruik ik niet om klanten te lokken of om actief mezelf te promoten. Ik vind het juist leuk om mensen mee te nemen in mijn verhaal, om te laten zien wat ik allemaal beleef. Met mijn Instagram profiel wil ik heel bewust laten zien wat voor mogelijkheden Instagram allemaal te bieden heeft, hetzelfde geldt eigenlijk voor Facebook. Toch verschilt de content van Instagram heel erg met Facebook. Op Facebook deel ik voornamelijk links naar mijn blog en quote afbeeldingen, terwijl ik op Instagram ook persoonlijke verhalen deel.

Waarom ik al deze activiteiten onderneem

Ten eerste wil ik alles zelf proberen voordat ik het aan ondernemers ga adviseren. Ik wil weten hoe een online kanaal werkt, wat er allemaal mee kan en wat het voor ondernemers kan betekenen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het persoonlijker wordt, daarom geef ik graag tips in mijn blogs en maak ik vlogs om te laten zien wat ik allemaal doe. En als laatste werkt het voor SEO heel erg goed als je op meerdere kanalen actief bent. Wist je bijvoorbeeld dat Youtube onderdeel is van Google? Daardoor is het erg verstandig om je video’s op Youtube te zetten.

Wil je ondersteuning bij online marketing of bij social media? Dan geef ik je maar wat graag een schop onder je kont om het gewoon te gaan proberen. Samen kijken we naar de mogelijkheden die er voor jouw bedrijf zijn en zal ik je helpen om alle plannen te realiseren!

Meer marketinginspiratie