Waarom een contentkalender handig kan zijn2019-04-08T14:01:03+02:00

Contentkalender

Het bijhouden van een social media kanaal kan lastig zijn. Het vraagt om creativiteit, tijd, goede afbeeldingen en leuke teksten. Het bedenken van berichtjes schiet er vaak in bij bedrijven. De contentkalender biedt hiervoor uitkomst! In de communicatiewereld is de contentkalender een veel gebruikt item. Dat is natuurlijk niet zonder reden!

Het overzicht bewaren dankzij een contentkalender

Een contentkalender is een fijne vriend om het overzicht te bewaren. In de contentkalender geeft u aan wanneer u iets plaatst en wat voor soort bericht het is. Daarnaast kunt u aangeven wat er voor nodig is om het bericht te kunnen plaatsen, denk aan het regelen van een foto of een filmpje. In de contentkalender kunt u ook aangeven wanneer er speciale dagen zijn waaraan u moet denken. Dit kan bijvoorbeeld de lancering van een nieuw merk, secretaressedag, dierendag of misschien wel verjaardagen van uw personeel als u deze wilt delen op social media. Deze contentkalenders worden vaak opgesteld in Excel en zien er vrij eenvoudig uit.

Hoe marketingmadame u kan helpen

Marketingmadame kan u op verschillende manieren helpen bij het onderhouden van uw social media profiel. U kunt er voor kiezen om het helemaal aan Marketingmadame over te laten of u kiest er voor om één keer per maand een nieuwe contentkalender op te laten stellen. Marketingmadame zorgt voor een overzichtelijke contentkalender waarin te zien is wat voor soort berichten er geplaatst kunnen worden. U bepaalt hoeveel berichten u per week wilt publiceren. Het ene bedrijf volstaat met één post per week en het andere bedrijf wilt graag drie berichten per week plaatsen. U vraagt, wij draaien