Dit is een blog die geschreven is met een vleugje humor, neem hem daarom niet te serieus. Ik ben gek op het marketingvak, maar er worden soms te vaak dezelfde woorden gebruikt waardoor ik er een hekel aan krijg. Ik doorloop vandaag mijn rijtje met vervelende woorden om te voorkomen dat jij net als de rest deze termen klakkeloos overal gebruikt!

Passie

De mensen die mij al langer volgen weten dat ik het woordje ‘passie’ en leeg begrip vind. Iedereen gebruikt het tegenwoordig in zijn LinkedIn samenvatting of gebruikt het om een zakelijke post te delen. Zelfs Omoda heeft tegenwoordig als slogan ‘passie voor schoenen’. Ik vind het zonde! Ik gebruik liever andere termen of woorden om aan te duiden dat ik iets heel erg leuk vind om te doen.

Waardevol

  • ‘ Ik heb waardevolle content voor je’
  • ‘Ik heb een waardevol E-book samengesteld’
  • ‘Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang waardevolle tips’

Joh! Rot op met je waardevol! Elke Instagram ondernemer gebruikt tegenwoordig het woordje ‘waardevol’ in de hoop dat mensen voor hen kiezen. Maar ook het woordje ‘waardevol’ zegt weinig over de inhoud. Wat word ik er wijzer van?

Ik moet ook zeer zeker oppassen om het woord niet te gebruiken, je bent zo snel geneigd woorden van anderen over te nemen.

Helikopter view

Zo’n term die ook weer in ieder zijn LinkedIn profiel staat. Wat je ook kunt zeggen: Ik kan dingen eenvoudig overzien en leg snel verbanden waardoor projecten soepeler verlopen. Waarom zou je kiezen voor een woord dat half Nederland gebruikt?

Sparren

Overleggen, brainstormen,  maar sparren kan ook! Ik vind het nog steeds een gekke term. Ik gebruik hem zelf ook weleens maar het komt altijd een beetje zwak uit mijn mond, ik voel me ook niet mijzelf als ik dit woord gebruik.

Een shitload aan Engelse termen

Haha! De bovenste zin zegt vrijwel genoeg. In het marketingvak komen heel veel Engelse termen voor, soms zijn er niet eens Nederlandse woorden voor. Toch denk ik niet dat je continu in vaktermen hoeft te praten als je met een klant in gesprek bent. Je komt misschien wel interessanter over maar het is fijn als de ander je ook begrijpt.

Funnel

Oehh dit is een heel interessant woord tegenwoordig! Een funnel is eigenlijk niks anders dan een manier om van potentiële klanten je klanten te maken door middel van verschillende opvolgende marketingactiviteiten. Alleen dat klinkt minder interessant…

Benieuwd welke marketingtermen nog meer interessant klinken? Ik spar graag me je over je over een waardevolle funnel voor je klanten!