Loading...
Suske en Wiske

Je ziet het goed, deze blog gaat over Suske en Wiske. Best vreemd voor een marketingblog of niet? Dit keer niet! Stiekem lees ik naast mijn marketingboeken af en toe een Suske en Wiske. Deze editie staat in het teken van digitalisering en vond ik het mooi om beide werelden te combineren. Suske en Wiske zijn de afgelopen jaren flink met hun tijd meegegaan, de actualiteit speelt een steeds grotere rol in hun verhalen. In nummer 344 laten ze duidelijk de invloed van de digitalisering op ons leven zien.

Het verhaal van BRBS 2.0

In Suske en Wiske nummer 344 probeert Barabas de wereld gelukkiger te maken. Dankzij een paar slimme bollen hoopt hij het geluksniveau van de mensen zo hoog mogelijk te krijgen. De ‘pupillen’ maken het leven een stuk eenvoudiger doordat ze de stripfiguren helpen bij al hun wensen. Denk hierbij aan het plaatsen van Instagramfoto’s of het laten zien van de beste recepten voor een soepje. Op een gegeven moment gaat dit geluk vervelen, want alles gaat veel te eenvoudig. Dan slaat het succes van de pupillen om….

Mijn kijk op de digitalisering

Dankzij de digitalisering is de wereld een stuk kleiner geworden dan voorheen. We kunnen communiceren met mensen over de hele wereld, hierdoor is het voor de zakenwereld een stuk eenvoudiger geworden. Dankzij de digitalisering verwachten wij ook steeds meer, alles moet sneller en eenvoudiger. Maar we geven ook steeds eenvoudiger onze mening op internet, alle persoonlijke en sociale barrières zijn opeens een stuk kleiner.

Het leven is wat veel dingen betreft een stuk eenvoudiger geworden, maar op andere punten weer een stuk lastiger. Het creëren van saamhorigheid en sociaal met elkaar om kunnen gaan, is een stuk lastiger dan voorheen. We missen het persoonlijk contact, dat is ook de reden waarom veel bedrijven hun marketing steeds persoonlijker willen inrichten. Op dat punt kunnen ze namelijk de consument nog echt bereiken.

Ik denk dat er op het gebied van digitalisering nog heel veel gaat veranderen de komende jaren. Daarbij moeten wel grenzen worden gesteld. Alles is mogelijk, maar moeten we ook alles willen? Dat is een vraag die in deze Suske en Wiske duidelijk naar voren kwam.