Loading...

Wees gerust je hoeft niet op een speciaal dieet en ik ga je ook niet vertellen hoe je jezelf het beste door de netwerkborrelhapjes heen slaat. Al zou dat natuurlijk wel heel handig zijn! Ik ga je wel vertellen wat de overeenstemmingen zijn tussen een gezond eetpatroon en ondernemerschap!

De groei van een bedrijf vraagt om slim leiderschap

Ondernemers heb je in allerlei soorten en maten, ze kunnen een handelaar zijn een internetmarketeer of een winkeleigenaar etc. Allemaal bezitten ze dezelfde kracht, ze weten hoe ze zaken moeten doen. Ondernemers zien kansen in de markt die anderen niet zien en hebben het lef om die kansen te pakken. Elk mens is anders dus elke ondernemer ook. Vroeg of laat krijgen ze wel te maken met een groeiende onderneming, maar wat dan?

Het is moeilijk om ervaring te hebben met enorme groei van een organisatie als ondernemer. Maar juist op het punt dat een onderneming in omvang gaat toenemen, gaan er veel meer punten spelen binnen de organisatie.  Ondernemers zijn vaak de leidinggevende van een organisatie en zullen er dus voor moeten zorgen dat alles op rolletjes verloopt. En dan nú komt het de schijf van 5 voor ondernemers van pas!

Wat houdt de schijf van 5 in?

Iedereen kent waarschijnlijk wel de schijf van 5 als we het over voeding hebben. Dat is zeg maar een levensstijl zonder “sasdag”, je eet gevarieerd en zorgt dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Op deze manier komt je lichaam nooit vitamines tekort en blijf je gezond.

En gezond zijn, dat is nou precies waar het omgaat. Je zorgt er namelijk voor dat alles in evenwicht is. Dat zou binnen een organisatie ook moeten. Binnen veel bedrijven ligt de focus op kansen pakken en efficiënt te werk gaan. Dit zijn belangrijke punten als je wilt groeien, maar je hebt wel de juiste mensen nodig om dit te kunnen bereiken.  En deze mensen zullen wel correct moeten worden aangestuurd, daarnaast zal de organisatie ook aan de wet-en regelgeving moeten voldoen.

De schijf van 5 voor ondernemers bestaat in mijn ogen uit de volgende punten:

  • Administratie
  • Personeel
  • Marketing & Sales
  • Bedrijfsrecht
  • Management

Als ondernemer kun je niet over alle kwaliteiten beschikken, zorg er daarom voor dat je voor ieder van de 5 punten de juiste mensen onder je hebt. Op deze manier krijg je feedback vanuit het werkveld en kan jij als ondernemer bezig zijn met waar je écht goed in bent!