Platformstrategie

Aangezien mijn blog naast marketingartikelen ook bestaat uit persoonlijke artikelen, vond ik het leuk om jullie een kijkje te geven aan de business kant van Marketingmadame. De afgelopen dagen heb ik al met verschillende ‘vriendinondernemers’ gekletst over hun doelen voor 2019, daar kwamen allerlei verrassende antwoorden uit. Het zorgde ervoor dat ik er zelf ook meer over na ging denken, vandaag deel ik jullie mijn zakelijke voornemens voor 2019.

Voor mij wordt 2019 een bijzonder jaar, het wordt namelijk het eerste jaar dat ik in ga als ondernemer. Vanaf de start (4 maanden geleden) heb ik gezegd: “Over een jaar lachen we hierom”. 2019 wordt voor mij het jaar waarin ik laat zien wat ik kan op ondernemersvlak en in het marketingvak. Zodat ik inderdaad na een jaar kan lachen om alle kleinigheden waar ik me in het begin zo druk om heb gemaakt. Oké laten we beginnen met die lijst!

Mijn Nima B1 Marketingmanagement en Nima B2 Digital marketing diploma’s behalen

Begin 2018 heb ik mij ingeschreven voor de Nima opleidingen bij de LOI. Een aantal weken terug kreeg ik van LOI het bericht dat de samenwerking met Nima stopgezet zou worden. Dit betekende dat ik mij direct moest gaan inschrijven voor 2 examens. In mijn ogen 2 hele pittige examens waar ik graag meer zekerheid over had gehad voordat ik mezelf zou inschrijven. Het was voor mij een dubbel gevoel, ik was/bang dat ik niet goed genoeg ben dus had ik ze liever nog niet gepland, aan de andere kant is het een stok achter de deur om de examens te gaan maken. B1 staat gepland in juni en B2 gaat in oktober plaatsvinden. Spannend!

Mijzelf meer gaan verdiepen in WordPress

Ik vind webdesign echt heel erg leuk, van niets kan je iets heel bijzonders maken. Tot nu toe heb ik alleen mijn eigen websites (marketingmadame.nl en twipp.nl) gebouwd vanaf het begin en heb ik wat andere websites mogen pimpen. Ik hoop dat ik de kans krijg om aan meer websites te werken.

Ik wil meer workshops gaan geven

Toen ik pas begon werd ik gelijk al gevraagd om LinkedIn-trainingen te verzorgen, super tof! Maar het was iets waar ik totaal niet aan gedacht had. Ondertussen heb ik ook al een SEO training mogen geven en ben ik gewend geraakt aan het idee. Het lijkt me heel erg leuk om meer trainingen te geven over verschillende marketingonderwerpen. Daarbij wil ik wel dichtbij mezelf blijven zodat ik met passie kan praten over de onderwerpen.  

Meer Instagrammen en vloggen

Ik vind het heel erg leuk om mensen mee te nemen in mijn verhaal. Ik merk dat veel mensen zich niet kunnen verplaatsen in mijn leven als ondernemer. Het is een tijd geleden dat ik heb gevlogd, de afgelopen weken leenden zich er ook niet echt voor. Ik hoop dit in 2019 dus weer op te pakken! En met Instagram hoop ik in contact te komen met meer (vrouwelijke) ondernemers die het leuk vinden om hun verhaal te delen. En dan niet een verhaal dat altijd maar leuk en positief is, maar ook af en toe eerlijk durven zijn.

Mijn eigen website kritisch bekijken

Op dit moment wordt er al heel hard gewerkt aan de snelheid van mijn website. Aan de achterkant ben ik namelijk ook wekelijks druk bezig met het opzetten van mijn eigen online marketing. De teksten die nu op mijn website te lezen zijn, heb ik 1 avond getikt. Want ja, van de ene op de andere dag was ik in de ondernemingswereld gerold. Ik moet dus ook eerlijk zeggen dat ik mijn teksten niet een extra keer gecontroleerd heb op zinsopbouw en spelling. Daarnaast verwacht ik dat mijn teksten veel beter geschreven kunnen worden om de bezoeker te overtuigen.

Adverteren!

Als het ondernemersbudget het toe laat wil ik toch eens gaan kijken of ik online kan gaan adverteren. Natuurlijk kan je ook adverteren met een kleiner budget, maar ik wil er graag ook iets mee bereiken. Dus zal ik met grotere budgetten moeten gaan werken. Of ik het via LinkedIn, Facebook, Instagram of misschien Adwords ga doen, dat weet ik nog niet. Ik wil in ieder geval iets opzetten wat gestroomlijnd in elkaar zit. De afgelopen 4 maanden als startende ondernemer heb ik al het werk aangepakt en ben ik nog niet zo zeer bezig geweest met een goede strategie voor mezelf. Een strategie is natuurlijk wel heel belangrijk als je iets gestroomlijnd in elkaar wilt zetten. Ik weet wat me te doen staat!

Pfoe! Best een lange blog geworden en misschien zou ik hem nog veel langer kunnen maken. Ik heb namelijk ook nog een aantal saaie maar noodzakelijke puntjes op mijn to-do lijstje staan, maar die zal ik jullie besparen! Ik ben erg benieuwd of jij nog zakelijke voornemens hebt? Of heb jij dingen die je hoopt dat Marketingmadame nog aan je laat zien? Let me know!