Instagram als marketingkanaal inzetten2019-04-08T13:36:14+02:00

Instagram

Wie is er tegenwoordig niet actief op Instagram? Instagram is op het moment een van de populairste social media kanalen. Misschien dat dit social media kanaal ook kansen biedt voor uw onderneming! Lees op deze pagina meer over dit kanaal.

Waarom is Instagram zo populair?

  • Fotograferen met de telefoon gaat steeds eenvoudiger en het resultaat wordt steeds beter. Er kunnen dus makkelijk “Instaproof-foto’s” worden gemaakt door een leek.
  • Veel mensen zijn afgestapt van Facebook omdat de gemiddelde leeftijd steeds hoger werd. Instagram heeft jongere gebruikers.
  • Waar het bij Facebook vaak ligt aan een goede combinatie tussen tekst en afbeelding is bij Instagram de foto belangrijker.
  • Instagram is heel laagdrempelig hierdoor kunt u eenvoudig grote sterren en bekende profielen volgen.

Met Instagram kunnen veel successen worden geboekt, maar het is wel een social media platform waar veel tijd en energie in gaat zitten. Behalve de perfecte foto en een leuke tekst is het een platform dat draait om interactie. Volg mensen, reageer op foto’s, like foto’s en gebruik de juiste hashtags. Allemaal op meer volgers te krijgen. Overigens geldt dit ook voor het platform LinkedIn.

Voor welke bedrijven is Instagram geschikt?

Bij Instagram draait het allemaal om de juiste foto’s maken en plaatsen. Daarom is dit platform heel erg geschikt voor business to consumer bedrijven. Vooral bedrijven die gericht zijn op interieur zijn booming op Instagram. Daarnaast doen bloggers goed zaken op Instagram, denk aan foto’s van gesponsorde kleding, eten of andere producten. U kunt het kanaal dus op verschillende manieren voor uw eigen bedrijf laten werken.

Wat kan Marketingmadame voor u betekenen?

Marketingmadame ondersteunt u graag bij het opzetten van een duidelijk Social Media Strategie. Wanneer u actief aan de slag wilt met social media, is het belangrijk om continuiteit te garanderen. Zodra u bezoekers/volgers krijgt, is het goed om ze elke keer te verrassen met leuke content. Een contentkalender kan bij deze uitdaging helpen. In een contentkalender wordt content vooruit verzonnen.