Dit keer weer iets anders dan je normaal gewend bent van Marketingmadame. De blog van deze week is namelijk geschreven door Martine van Flaire Fotografie. Ik plaatste laatst op Instagram een bericht om blogs uit te wisselen met andere ondernemers, Martine reageerde hier heel positief op en schreef het onderstaande bericht. Veel leesplezier gewenst!

Ik ontmoette Irene halverwege 2018. Ze stond met haar bedrijf Twipp– ja, het is een drukke dame! – op een festival in onze gezamenlijke woonplaats, Oostvoorne. We raakten aan de praat en ik maakte wat foto’s van haar met haar tassen, die ze met heel veel liefde maakt. 2 maanden later zag ik op social media dat ze de stoute schoenen had aangetrokken en voor zichzelf was begonnen als Marketing Madame.  Op dat zelfde moment voelde ik de behoefte om met iemand te sparren over o.a. mijn marketing via social media en we maakten een afspraak. En daar heb ik geen spijt van gehad!

Hoe ging Irene te werk?

In het eerste oriënterende gesprek met Irene vertelde ik haar welke dingen er op dat moment in mijn hoofd speelde maar eigenlijk geen vervolg kregen. We inventariseerden samen deze zaken en Irene helpt mij nu o.a. met het opzetten van een contentkalender zodat ik niet iedere keer hoeft te verzinnen welke items ik op Instagram of Facebook kan zetten en er ook continuïteit in zit. Ook voelde ik al enige tijd de behoefte om een nieuw logo te laten maken. Irene geeft mij dan net dat ene zetje wat ik nodig heb om dit dan ook uit te laten voeren en is mijn nieuwe logo in de maak! Sparren met Irene is daarom zo fijn! Als ZZP’er ben je toch vaak op alleen jezelf aangegeven qua beslissingen en ideeën en is het fijn om een klankbord te hebben zo eens in de maand.

Wat gaan we in 2019 doen?

Voor het nieuwe jaar staan er ook nieuwe ideeën op de planning zoals het vernieuwen van mijn website en het maken van een nieuwsbrief. Samen met Irene bekijk ik wat ik daarin verwerkt wil hebben en wanneer en naar wie we iets gaan versturen. Met haar enthousiasme zorgt Irene ervoor dat ik buiten het maken van foto’s ook de naam Flaire Fotografie nu beter in de markt kan zetten.