Platformstrategie

Sommige mensen krijgen de kriebels van WordPress als CMS-systeem, anderen zweren er weer bij. Ik val in de laatste categorie, WordPress is én blijft het meest gebruiksvriendelijke CMS-systeem. Het is natuurlijk fijn als jij hetzelfde kan ervaren als ikzelf. Daarom geef ik je graag advies over dit systeem zodat je er alles uit kunt halen!

Een WordPress website laten bouwen

Dat je als ondernemer niet begint aan het bouwen van een website, kan ik natuurlijk maar al te goed begrijpen. Het bouwen van een website is wel iets anders dan het onderhouden. Maar ik kan je natuurlijk wel een aantal tips geven zodat je later niet voor verrassingen komt te staan bij een websitebouwer.

  • Ga nooit voor een customized thema wat speciaal voor jou gebouwd wordt. Dit ziet er op het eerste gezicht heel tof uit, maar kost straks aan onderhoud heel veel. Een customized thema kan namelijk technische problemen veroorzaken.
  • WordPress kent veel gratis thema’s, lekker voordelig! Maar deze thema’s kennen niet veel mogelijkheden.
  • Kies voor een veelzijdig betaald thema met een page builder. Hierdoor weet je zeker dat je pagina’s zo in kunt richten als jij wilt.
  • Zorg ervoor dat Google Analytics gekoppeld is aan je website.

Het onderhoud aan een WordPress website

Het onderhouden van een WordPress website hoeft niet lastig te zijn. Voer regelmatig alle updates uit en controleer vervolgens of de website nog steeds normaal werkt. Klinkt als een piece of cake, right? Natuurlijk kan je nog veel meer uit je WordPress website halen. Kijk bijvoorbeeld naar andere websites, wat zou jij ook graag willen hebben? Wat past er bij jouw website? Maar je kunt ook op basis van Google Analytics gegevens, je website aanpassen. Denk altijd vanuit de gebruiker wanneer je elementen aan je website gaat aanpassen.

Als de basis maar goed is

WordPress is een CMS systeem dat wereldwijd wordt gebruikt en is daardoor toekomstbestendig. Maar er is toch een puntje wat van essentieel belang is voor de gebruiksvriendelijkheid. Ik kom nog vaak genoeg sites tegen die er aan de voorkant mooi uitzien, maar waar aan de achterkant niks van klopt. Het grootste probleem zijn plugins en thema’s waarvan nooit een licenties zijn aangeschaft. Hierdoor ontstaan er problemen bij updates. Zorg er dus voor dat alle plugins en thema’s officieel zijn aangeschaft.

Hoe kan marketingmadame helpen?

Heb je nog geen WordPress website en wil je deze wel graag? Dan kan Marketingmadame deze voor je bouwen. Heb je een WordPress website maar wil je hem graag zelf kunnen onderhouden, dan kun je Marketingmadame inzetten als een consultant. Ik zal je dan persoonlijk uitleg geven over dit CMS-systeem en zal je advies geven qua plugins, onderhoud en webdesign.