Een baan vinden via LinkedIn, hoe doe je dat?

Tegenwoordig staat het internet centraal wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe baan. Je kunt natuurlijk via Indeed zoeken op vacatures, je kunt op sites van bedrijven zelf kijken maar je kunt ook via LinkedIn je baan vinden. Het zoeken van een baan via LinkedIn kan op een aantal manieren.

1. Plaats een bericht voor je netwerk

Dit is natuurlijk heel belangrijk om te doen, laat als eerste je netwerk weten dat je op zoek bent naar een baan. Plaats een goede foto van jezelf met daarbij een leuk en spontaan bericht waarin je jezelf duidelijk presenteert. Je kunt ook in de headline van je profiel aangeven dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging (wees hierbij zo creatief mogelijk). Wanneer je natuurlijk nog in loondienst bent, is dit een ander geval en zul je op andere manieren aan de slag moeten.

2. Zoek recruiters uit jouw branche en maak een connectie

Er zijn ontelbaar veel recruiters te vinden op LinkedIn en met een beetje ‘geluk’ hebben ze al een connectie met je gemaakt. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk zelf naar ze op zoek gaan. Recruiters delen vaak nieuwe vacatures en ze hebben een heel groot netwerk!

3. Volg bedrijven waar je graag zou willen werken

Toen ik nog student was volgde ik een aantal bedrijven waar ik graag zou willen werken. Bedrijven delen namelijk vaak via LinkedIn hun openstaande vacatures. Door deze bedrijven te volgen, weet jij als één van de eersten dat er een vacature openstaat.

4. Zoek via ‘vacatures’ naar een leuke baan

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar via de ‘vacatures’ knop vind je allerlei vacatures van bedrijven. Bedrijfspagina’s  kunnen hun vacatures eenvoudig delen via LinkedIn op deze pagina. Je kunt hier ook aangeven waar je naar op zoek bent en in welke plaats. Er is zelfs de mogelijkheid om recruiters te laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Let wel op! Wanneer je bij een groot bedrijf werkt, kan het dus zijn dan jullie recruiters (met een betaald pakket) kunnen zien dat jij op zoek bent naar een baan.

5. Zoek via een hashtag op #vacature

Niet alle bedrijven betalen graag voor LinkedIn of vinden het eenvoudiger om hun vacatures te delen via een linkje. Daarom is het ook goed om te zoeken via #vacature of een andere # die geschikt is voor jouw nieuwe baan. Je kunt namelijk ook eenvoudig een document (vacature) delen via een berichtje, het zou zonde zijn als je nu net deze te gekke vacature mist.

Ben je er nog niet uitgekomen via LinkedIn? Of wil je graag nog meer leren over LinkedIn? Volg dan mijn LinkedIn training, stap voor stap bouwen we jouw profiel op en kijken we hoe jij actief aan de slag kunt met dit social media netwerk!

Meer marketinginspiratie