Loading...

Afgelopen week kwamen mijn studiematerialen binnen voor mijn eerste thuisstudie, reten spannend! Ik dacht na het behalen van mijn diploma niet zo snel meer een studieboek zou pakken. Ik vertel je in deze blog meer over de studie die ik vorig jaar behaald heb, de thuisstudie die ik nu ga volgen en mijn plannen voor de toekomst!

HBO diploma in the pocket

Vorig jaar juni behaalde ik mijn diploma Small business & Retailmanagement. Een studie die in eerste instantie niet had gekozen toen ik van de Havo afkwam. Mijn droom was altijd fulltime bezig te zijn met cijfers, ik hield ontzettend van de vakken economie en management & organisatie. Het was dan een logische vervolgstap om HBO bedrijfseconomie te gaan volgen. Als 17-jarig guppieging ik voor het eerst 5 dagen in de week naar de stad. Bedrijfseconomie werd geen succes, weinig creativiteit, veel lesuitval en nog weinig zelfdiscipline. Maar toen….

Ooit wilde ik een controller worden

Ik moest een nieuwe opleiding kiezen, ik had te weinig studiepunten om de opleiding te mogen blijven volgen. Als je al jaren met volle overtuiging jezelf als controller ziet, is het lastig om een nieuwe opleiding te kiezen. Ik wist één ding zeker, ik wilde op de locatie van de Hogeschool Rotterdam Kralingse Zoom blijven. Ik ging voor een opleiding van het commercieel management. Ik twijfelde tussen commerciële economie en small bussiness & retailmanagement. Uiteindelijk ging ik dus voor small business & retailmanagement, de beste keuze ooit!

Small business & retailmanagement is een opleiding tot ondernemer of manager. Een ontzettend veelzijdige opleiding die uiteindelijk helemaal bij mij paste. Naast vakken als marketing en management, kreeg ik ook recht en bedrijfseconomie.

Een diploma en dan…

Nadat ik mijn diploma had behaald mocht ik bij mijn afstudeerplek blijven. Maar ik merkte dat ik me niet genoeg kon ontwikkelen op marketinggebied en besloot van baan te veranderen. Ik kwam een hele leuke baan tegen bij mij in de buurt, vooral gericht op uitvoerend werk en binnen een klein bedrijf. Er was alleen één minpunt ik kon maximaal maar 4 dagen in de week werken. Ik besloot die ene vrije dag in de week zo goed mogelijk te besteden. Want uitvoerend werk is leuk, maar ik vind strategisch denken nog veel leuker.

Een thuisstudie van LOI

Ik besloot om mijn vrije dag te besteden aan een thuisstudie. Ik had nooit verwacht een thuisstudie te volgen, maar het is voor nu de beste manier om te groeien als marketeer. Ik schreef mij in voor de thuisstudie Nima B1 marketingmanagement en B2 Digital marketing. Nima staat goed bekend als het om commerciële diploma’s gaat, daarnaast wil ik mij graag verder specialiseren in de digitale marketing. Voor de studie staat 10 maanden aangegeven, ik moet in deze tijd twee examens afleggen en krijg dus ook twee diploma’s. Ik heb er onwijs veel zin in en hoop dat het mij in de toekomst weer verder gaat brengen! Ik houd jullie via social media op de hoogte van de vorderingen.