Loading...
Marketing 3.0 Philip Kotler

Als de zomervakantie er weer op zit, begint voor mij het nieuwe jaar. 1 januari betekent voor mij niet zoveel, een nieuw jaar op de kalender zegt mij niks. De dag na de zomervakantie betekent voor mij des te meer. De zomervakantie is voor mij hét moment dat mijn hoofd rust krijgt om over van alles na te gaan denken (zeer vermoeiend). Hoe was dit jaar? Waar wil ik naar toe? Ben ik gelukkig met hoe het nu gaat? Etc. etc.  Ik neem jullie vandaag mee in mijn plannen voor het komende jaar.

2017 is voor mij een rommelig jaar geweest en dit ging nog even door in dit jaar. 2017 was het jaar waarin ik afstudeerde en aan mijn eerste baan begon. Helaas was ik hier vanwege allerlei redenen niet op mijn plek en heb ik toen snel besloten om mijn werkgeluk ergens anders te zoeken. Op het moment werk ik bij een ‘mini’ marketingbureau bij mij in de omgeving. Heel tof, maar een grote omschakeling! Ze zeggen dat je studententijd een rommelige tijd is, maar onderschat het werkende leven zeker niet!

  • Mijn Nima opleiding afronden

Ik ben in Mei begonnen aan mijn Nima opleiding, ik wil mij graag verder specialiseren op het gebied van Digital marketing en Marketingmanagement. Ik ben gek op theorieën en strategieën, zonder deze twee componenten kunnen je marketingwerkzaamheden nooit succesvol zijn. Op het moment ben ik bezig met het onderdeel Digital marketing en lees ik alle stof door, eind van dit jaar wil ik het verslag inleveren en hoop ik dit onderdeel af te kunnen ronden. Begin volgend jaar hoop ik klaar te zijn om het examen voor Marketingmanagement af te leggen. Stay stuned!

  • Mijn Google Ads Academy certificaten behalen (12)

Google is voor het overgrote deel verantwoordelijk voor wat er op online marketing gebied gebeurd. Ik vind het daarom erg belangrijk om mijn certificaten te behalen. Momenteel heb ik er nog maar 1 dus er is nog werk aan de winkel! Het kost best veel tijd en concentratie, dus dit zal ik het komende jaar goed moeten inplannen voor mezelf.

  • Meer sporten en bewuster bezig zijn met eten

Zoals ik al aangaf was 2017 voor mij een rommelig jaar, niet alleen op werkgebied maar ook op privégebied. Het laatste waar ik aan dacht, was gezond eten. Ik wilde lekker snacken, filmavondjes met vriendinnen en genieten van wat ik had. Maar ik heb iets te veel genoten! Daarnaast houd ik ontzettend van sporten, maar gun ik mezelf er te weinig tijd voor. Alles moet met maten, dus hier zal ik het komende jaar beter op letten.

  • Mezelf meer rust gunnen

Misschien ontzettend cliché, maar ik ben altijd bezig en heb ook altijd plannen. Laatst was er een vriendin een nacht bij me blijven slapen. Ik had een heel weekend niks gedaan en moest een soort van afkicken. Aan het einde van het weekend had ik een heel rusteloos gevoel. Dit was voor mij een teken dat ik te weinig genoot van de dingen die er om mij heen gebeuren. Af en toe met de benen languit moet kunnen toch?

Als ik terugkijk op het jaar, dan zie ik dat het evenwicht een beetje kwijt was. Van student naar werknemer is best een grote overgang. Voorlopig blijft augustus nog een drukke maand, maar ik hoop in het najaar toch meer tijd vrij te kunnen maken om af en toe te genieten van het moment!