Workaholic

Tijdens een normale week ben ik altijd wel aan het werk. Zit ik niet achter mijn laptop om mijn e-mail te checken, dan zit ik wel achter mijn naaimachine om een tas te maken. Ik ben heel slecht in ‘niks’ doen, mensen die zich vervelen kan ik niet begrijpen. Aan het einde van de dag moet ik een voldaan gevoel hebben. Heb ik dat niet, dan voel ik me rusteloos. Misschien herken je jezelf hierin. Nog nooit was ik zo toe aan vakantie als dit jaar, maar hoe is deze workaholic tijdens een vakantie?

De week voor mijn vakantie

Pfoe, ik denk er liever niet meer aan terug! Ik heb keihard gewerkt om alles klaar te krijgen voor mijn vakantie. Ik had nog opdrachten liggen die klaar moesten zijn en ik wilde alles tijdens mijn vakantie door laten lopen. Dat betekende blogs, Facebook en Instagram berichtjes inplannen. Daarnaast moest op het laatste moment nog een flyer gemaakt worden voor het vrijwilligerswerk wat ik doe. Dit zorgde voor de nodige stress! Ik had mezelf voorgenomen om tot de laatste dag door te werken, dat betekende dat ik om 17:00 klaar was met werk en om 22:30 in de auto zat naar Frankrijk.  

Hoe ziet mijn vakantie er uit

Op het moment dat ik dit typ is het de eerste officiële vakantiedag, gisteren zat ik 16 uur in de auto om in Zuid-Frankrijk aan te komen. We huren nu voor het 3ejaar een huis op een hameau, het voelt voor mij als thuiskomen. In de vakantie vind ik het heerlijk om boeken te lezen, een duik in het zwembad te nemen en kunst en cultuur op te snuiven in idyllische dorpjes.

Tijdens mijn vakantie krijg ik altijd weer volop nieuwe ideeën. Door de rust in mijn hoofd komt er nieuwe inspiratie, nieuwe doelen en nieuwe energie! Stiekem kijk ik dan alweer uit naar thuis, zodat ik alle nieuwe plannen kan uitwerken.

Ont-stressen is een kunst

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat het loslaten van mijn laptop nog een uitdaging is deze vakantie. Ik begon vanochtend al met de gedachte om een to-do-lijstje te maken. Ik moest nog wat dingetjes voor mijn vrijwilligerswerk doen en wilde toch ook graag wat doen aan mijn thuisstudie. Ik liet deze gedachte al snel varen, to-do-lijstjes horen niet bij een vakantie! Daar hoor je van moment tot moment te kunnen genieten zonder op te klok te kijken.

En nu? Ik kan al meer genieten, laat mijn telefoon los en lees rustig een boekje in het zonnetje. Maar mijn laptop? Tja, die is een onderdeel van mij en mag best tot een vakantie horen. Ik check alleen niet steeds mijn e-mail meer en doe alleen dingen waar ík zin in heb!