Loading...
Confessions

Het is tijd voor eens iets anders, ik geef vandaag een stukje van mezelf bloot. Ik ben namelijk niet de perfecte marketeer die alles volgens de regeltjes doet. Ik betrap mijzelf weleens op “bloopers”, achja ook als marketeer mag je die maken. In deze blog geef ik je vandaag 5 bekentenissen/bloopers, enjoy!

1. Ik heb nooit visitekaartjes bij me

Altijd op de momenten dat ik dat kleine kaartje nodig heb, heb ik hem dus niet in m’n tas zitten. Ik ben best wel een netwerker, ik ga niet naar netwerkevents maar ik kom vaak in gesprek met mensen die naar mijn werk vragen. Waar? Tijdens het winkelen of op verjaardagen. Super leuk! Maar zo’n kans wil je niet missen om je bedrijf bekender te maken. Misschien moet ik er een gewoonte van maken om voor het vertrekken mijn tas na te lopen: telefoon, portemonnee, autosleutels én visitekaartjes!

2. Ik spreek weinig marketingtaal

Ik ben een marketeer die weinig geeft om marketingtermen. De reden dat ik het aantal marketingtermen voor mezelf beperk, is omdat ik wil dat klanten mij ook kunnen begrijpen. Als ik alleen maar marketingtermen gebruik tijdens een startgesprek, is het alsof ik Spaans tegen ze praat. Daarnaast vind ik marketingtermen vaak weinig toevoegen aan mijn verhaal. Zonder marketingtermen moet het ook mogelijk zijn om mijn diensten uit te leggen.  

3. Google is vaak nog mijn beste maatje

Ik weet ook niet alles, het marketingvak is groot en veelomvattend. Ik zoek vaak ook nog dingen op via Google. Denk hierbij aan marketingtermen en afbeeldingsformaten van social media. Vind ik dat erg? Soms wel, ik zou willen dat ik alles kon onthouden maar dan bedenk ik me dat ik vast niet de enige ben die weleens Googlet. Daarnaast is het toch veel sneller om iets in Google te zoeken dan mijn marketingboeken door te spitten.

4. Ik trap zelf in marketingstunts

Ha! Dit is misschien wel zó fout. Als op en top vrouw trap ik in veel marketingstunts. 25% korting, 2 + 1 gratis, 50% korting op het 2eartikel en ga zo maar door. Tot laatst, ik ben toch iets voorzichtiger geworden met het kopen van kleding. Ik opende mijn dozen met zomerkleding en kwam erachter dat ik toch wel erg veel in huis had. Toen ik alleen een nieuwe spijkershort wilde afrekenen, werd ik weer verleid om mee te doen aan de kortingsactie het 2eartikel voor 50%. Net op tijd wist ik me te bedenken dat ik alleen de short nodig had, alles wat ik meer kocht was dus zonde en overbodig. Aan dit soort dingen moet ik mezelf toch iets vaker herinneren anders krijg je een overkillaan spullen in huis.

5. Aan het einde van de week ben ik laptop-moe

Hier zullen wel meer mensen zich in herkennen. Vooral ZZP’ers zullen met hun laptop getrouwd zijn. Aan het einde van de week leg ik mijn laptop in een hoekje en probeer ik weer eens te genieten van andere dingen. Lekker een stukje fietsen, een tijdschrift of een boek lezen of gewoon een wandeling door de duinen. Zolang er maar geen beeldscherm aan te pas komt, is het goed. En dan op maandag? Is mijn laptop weer mijn grootste vriend.

Ik hoop dat je het leuk vond om een keer een persoonlijkere blog te lezen. Dit soort blogs laten mij ook weer anders naar mezelf kijken. Ik hoop dat ik dit soort dingen vaker kan delen. Voor nu, bedankt voor het lezen en tot volgende week!