Br@inbound marketing

Spuit elf heeft ook eindelijk hét Instagram boek van dit moment gelezen. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet iemand die de trendboeken van de marketingwereld snel aanschaft. Bij trendboeken in de marketingwereld  ontbreekt het vaak aan inhoud. Ik heb dus even gewacht met het aanschaffen van Instaproof, maar zag het steeds vaker voorbijkomen op Social Media. Ik bestelde laatst een boek over LinkedIn en had nog niet de benodigde 20,- voor gratis verzendkosten, dus verscheen het Instaproof boek in mijn mandje. Toen het boek eenmaal binnen was, heb ik hem zo snel mogelijk uitgelezen. Lees in deze blog waarom!

De inhoud van Instaproof

We kunnen er lang of kort over praten maar dit boek gaat dus over Instagram, duh! Stap voor stap nemen Kisten Jassies en Joyce Nafzger je mee in de wereld van Instagram. Ze behandelen niet alleen de functies maar geven je ook een kijkje in de cultuur van Instagram. Ondanks dat Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter enz. Social Media zijn, moeten ze allemaal op hun eigen manier worden ingezet.

Om je een idee te geven van de opbouw van het boek zal ik de hoofdstukken hieronder benoemen:

  1. De wereld van Instagram
  2. Jouw nieuwe visitekaartje
  3. Bepaal je doel & je doelgroep
  4. Een fabulous fotofeed
  5. Video: Een must-try
  6. Plan je posts in
  7. Hashtag Hashtag Hashtag
  8. Let’s get social
  9. Tag je locatie

Mooie vormgeving en inhoud

Het boek is echt prachtig om te zien! Het is onwijs mooi vormgegeven en dat is ook de reden waarom ik het niet snel aanschafte. Ik was bang dat er veel aandacht was besteed aan de vormgeving in plaats van aan de inhoud. Maar bij Instaproof is het mooi in evenwicht (ik mag een boek niet op zijn kaft beoordelen natuurlijk…). Ik ben dankzij dit boek weer meer te weten gekomen over het algoritme van Instagram. Daarnaast was ik verbaast over de “Pinterest” optie van Instagram, waarbij je opgeslagen posts eenvoudig kan groeperen.  Meer hierover… lees je natuurlijk in Instaproof!

Conclusie

Ik ben bekend met Instagram en veel van de inhoud was dus oud nieuws. Ongeveer 25% van de informatie was echt een toevoeging aan mijn eigen kennis. Dit boek helpt je vooral om meer gevoel te krijgen met Instagram. De voorbeeldberichtjes, de foto’s en de verschillende accounts, hebben mij enorm geholpen. Ik heb op dit moment een beter voor ogen hoe ik mijn eigen account wil inrichten. Hoe ik mezelf wil positioneren, welke foto’s ik wil delen en hoe mijn feed eruit moet zien.

Al met al, vond ik het een tof boek om te lezen en een echte aanwinst aan mijn boekenplank. Maar ik lees toch liever een marketingboek dat gericht is op marketingstrategieën.

Marketingmadame is ook op Instagram te volgen! Hoe vind je mijn feed er nu uitzien?

Dit bericht bekijken op Instagram

STORY TIME 💡| Toen ik koos voor het ondernemerschap was ik bang dat mijn wereld kleiner zou worden, maar eigenlijk is m’n wereld alleen maar groter geworden. 🗺 Natuurlijk moet je alles zelf doen en ben je vaak alleen aan het werk. Maar dankzij de business clubs, netwerkbijeenkomsten, telefoontjes en afspraken heb ik ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen! 💬 De locatie van m’n kantoor draagt ook bij aan dit verhaal. Ik werk boven de kapsalon van een goede vriendin, waardoor ik niet alleen hele lieve kapsters als gezelschap heb, maar ook een hele goede sparringspartner! Ondernemen is tof en het is nog leuker als je je verhalen kunt delen met iemand! Wat is jouw verhaal? 🙋🏻‍♀️ . . . . . #startup #entrepreneur #success #business #marketing #entrepreneurship #motivation #startuplife #entrepreneurlife #mindset #goals #entrepreneurs #lifestyle #socialmedia #leadership #entrepreneurlifestyle #smallbusiness #businesswoman #digitalmarketing #networking #photography #beekbergen #stoomtrein

Een bericht gedeeld door Irene van Cappellen (@marketingmadame.nl) op