Loading...

In de meivakantie was ik er een paar dagen tussenuit met de familie. We waren op vakantie in de buurt van Zwolle, een ontzettend mooie omgeving. Met heel veel leuke winkels, veel leuker als in de randstad. In één van die leuke winkeltjes liep ik tegen een hele serie interessante boeken aan. Mijn zus en ik namen allebei een boek uit de serie mee naar huis.

Wat voor soort boekenreeks is het?

De serie boeken staat helemaal in het teken van zelfontwikkeling. De boeken zijn geschreven door Jasmin Kirkbride. Op een creatieve en kleurrijke manier is het boek ingericht. Er is afwisseling tussen informatieve tekst en interessante quotes. Ik vond dit een fijne manier om te lezen.

Het how to feel good boek

Het boek dat ik meegenomen heb naar huis stond in het teken van zelfvertrouwen ontwikkelingen. Waarom ik dit thema koos? Omdat iedereen het weleens fijn vindt om de juiste handvatten te krijgen voor “dipjes”. Het boek bestond uit de volgende onderwerpen:

  • Wat is zelfvertrouwen?
  • Zelfverzekerd denken
  • Zelfverzekerd in het moment
  • Zelfverzekerd over je lichaam
  • Zelfverzekerd over je uiterlijk
  • Zelfverzekerd over je leervermogen
  • Zelfverzekerd in de wereld
  • Zelfverzekerd over de toekomst

Het verschil tussen zelfvertrouwen en eigenwaarde

Al snel kwam ik erachter dat het niet helemaal was wat ik verwachtte. In het eerst hoofdstuk werd duidelijk gemaakt dat er een verschil is tussen zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zelfvertrouwen gaat over de dingen die je doet en eigenwaarde gaat over je algemeen zelfbeeld.

Zelfvertrouwen:

Een gemoedstoestand die je bereikt door in jezelf en je kunnen, te geloven

Eigenwaarde:

Het gevoel dat je over jezelf hebt

Mijn oordeel over het boek


Ik had eigenlijk meer te weten willen komen over het boostenvan jezelf wanneer je niet zo lekker in je vel zit.Toch vond ik het leuk om over de verschillende tips en mindsets te lezen. Het is een boekje van 157 pagina’s en je leest er vlot doorheen. Wat ik wel erg zonde vond van het boekje, waren de vertaalde quotes vanuit het Engels. Ik vind Engelse quotes meer spreken dan de Nederlandse versies.

Het boek laat je met een ander perspectief kijken naar je eigen handelen en gedachtes.  En voor de prijs van 8,99 is het een leuke aanwinst in de je boekenkast.