Dell

Onlangs heb ik een nieuwe laptop besteld, de Dell Latitude 7390 2-in-1, een Windows laptop dus. In de online marketingwereld zie je voornamelijk Macbooks voorbijkomen. Waarom heb ik dan toch gekozen voor een Windows? In deze blog vertel ik je over mijn afwegingen tussen Windows en Apple. En vertel ik je meer over mijn nieuwe grote liefde! 

Allereerst wil ik jullie vertellen dat ik gebruik maak van beide systemen. Toen ik 10 was, werd ik al achter een oude IBM computer gezet en ben ik dus gaan werken met Windows. Tijdens mijn studententijd schafte ik een Macbook Pro aan omdat deze veel compacter en lichter was dan mijn toenmalige Dell Inspiron laptop. Op het moment werk ik nog steeds met mijn Macbook Pro.

Het Dell WD15 Docktingstation

Dit was één van de belangrijkste redenen waarom ik zo snel deze laptop heb aangeschaft. Voor mijn werk is het belangrijk om gebruik te maken van Windows, ik geef regelmatig presentaties en dan is Windows het meest gebruiksvriendelijk voor beamers. Maar ik wilde ook graag een desktop computer hebben waar ik eenvoudig met twee beeldschermen kon werken. Vanwege deze kwestie heb ik heel lang niets aangeschaft en ben ik blijven doorsparen. Totdat…Mijn vader thuiskwam van zijn werk met een Dell Latitude 7390 2-in-1. Vol enthousiasme vertelde hij dat hij hier op de zaak ook mee werkte. Door middel van het dockingstation kon hij hem aansluiten op zijn beeldschermen, toetsenbord en muis. In het Dell WD15 dockingstation plug je alle randapparatuur en je netwerkkabel. Vervolgens sluit je maar 1 kabel aan op je laptop! Via de kabel loopt dus: je 2 beeldschermen, muis, toetsenbord, Harman Kardon boxen, netwerk en voeding. Ik vind het een hele uitvinding!

De kosten afwegen

Mijn Dell kan ik dus zien als laptop, desktop en tablet. Voor alles wat ik voor mijn Dell Latitude heb gekocht, heb ik bij Apple net een iMac pc. Mijn Dell en Macbook Pro hebben dezelfde specificaties alleen betaal ik bij Dell zo’n 500,- euro minder.

Twee beeldschermen

Bij mijn Dell latitude heb ik een dockingstation aangeschaft, randapparatuur (logitech muis en toetsenbord) en twee beeldschermen. Hierdoor kan ik hem dus ook prima als dekstop gebruiken met de mogelijkheid van twee beeldschermen. Ik heb bij een bedrijf gewerkt waar ze gebruikmaakten van twee beeldschermen per PC, als je dat eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders! Het werkt echt heel erg fijn, meer rust en overzicht. Vooral als je aan websites werkt, Excel macro’s of meerdere dingen tegelijk open wilt laten staan op je computer, is het ideaal!

Note: Gisteren kreeg ik al de vraag via Facebook of twee beeldschermen niet kunnen met Apple. Uiteraard kan dat! Maar dat is niet waar ik specifiek naar op zoek was. Ik wilde graag een Windows laptop of/en een Windows desktop computer met twee beeldschermen en deze heeft beiden! Daarnaast is elke oplossing met twee beeldschermen voor iMac niet de ideale oplossing in mijn ogen, omdat je nooit werkt met producten van Apple zelf.

Het office pakket

Voor een aantal online marketingwerkzaamheden maak ik intensief gebruik van Excel om gegevens uit te zoeken. In één van mijn Excel bestanden maak ik zelfs gebruik van een macro. Macro’s werken totaal niet op een Macbook. Excel zelf doet het prima, je kunt er alles op doen. Maar zodra je met je macro aan de slag wilt, is het best een drama.

“Apple is grafisch beter”

BULLSHIT! In mijn Dell en Macbook zitten dezelfde soort grafische kaart, ze zijn even krachtig wat dat betreft. Grafische programma’s zoals Adobe zouden hier prima op kunnen draaien. Daarnaast beschikken beide schermen ook over dezelfde resolutie. Ik kan me wel voorstellen dat je het bewerken van grafische bestanden eenvoudiger vindt gaan op een Mac. Het touchpad van Apple werkt namelijk erg fijn, je kunt er heel snel mee werken.

2 soorten besturingssystemen, hoe doe je dat?

Dat is misschien nog even de grootste uitdaging voor mezelf. Zo maak ik dus gebruik van mijn iCloud mail, Apple agenda etc. Ik moet dus nog één lijn krijgen in mijn processen, maar ik voorzie daar geen grote problemen in. Ik denk wel dat het verstandig is om gebruik te gaan maken van een cloud server.

Windows en Apple zullen altijd naast elkaar blijven werken. Apple kan namelijk niet het grootste marktaandeel overnemen vanwege de gesloten structuur en de hoge prijzen. Desondanks zullen de systemen wel meer naar elkaar groeien, omdat er dus mensen zijn zoals ik, die gebruik maken van de twee verschillende systemen.

Het grootste gemis bij Apple

Jullie mogen bij best een muts noemen, maar bij mijn Macbook mis ik toch vooral een Delete knop. Ik heb ook werkelijk geen idee waarom Apple die niet op het toetsenbord heeft geplaatst. Natuurlijk heb je de backspace toets, maar die is natuurlijk niet zo fijn als een delete knop.

Conclusie

Ik blijf met heel veel plezier mijn Macbook gebruiken en ik kan ook elke keer weer verliefd worden op de mooie iMac’s, maar ik blijf toch een Windows meisje. De veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van Windows, kan niet op tegen Apple. Mocht je nu wel heel veel grafisch werk doen en geen behoefte hebben aan meerdere beeldschermen of je geeft haast geen trainingen en workshops, dan is Apple natuurlijk je grootste vriend. Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig hoe jij hier tegenaan kijkt, waar maak jij gebruik van? Heb jij ook weleens twijfels?

Voor de nieuwsgierigen:

  • Dell Latitude 7390 2-in-1
  • 512 GB SSD
  • Intel Core i5 8350U
  • 8GB DDR4RAM
  • 13,3”” inch
  • Intel UHD Graphics 620
  • Windows 10 Pro
  • Muis: Logitech MX master 2S
  • Toetsenbord: K800 Illuminated

P.S. Ik weet dat IOS het besturingssysteem is en geen Apple, maar IOS bekt niet zo lekker.